Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αγαπημένο Καλοκαίρι


Το καλοκαίρι είναι μία από τις πιο όμορφες εποχές. Μπορεί πολλοί να παραπονιούνται για τις στιγμές που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, η ζέστη γίνεται ανυπόφορη, και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δροσιά και την απόλαυση που σου δίνει ένα μπάνιο στην θάλασσα. 

Summer Lovers

"Photo From Pexels"

Η θάλασσα είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Οι παραλίες γεμίζουν με ανθρώπους κάθε ηλικίας που σπεύδουν να πάρουν μία ανάσα δροσιάς. Ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από την πίεση, το στρες και το άγχος της δουλειάς τους και ανυπομονούν να βρεθούν σε ένα μέρος, όμορφο, γαλήνιο, παρέα με άλλους ανθρώπους που αγαπούν.

Και ως γνωστόν, η θάλασσα έχει την εξής παρενέργεια:  Ανοίγει την όρεξη. 

Έτσι, μετά από ένα καλό μπάνιο, ακολουθεί ένα καλό φαγοπότι παρέα με φίλους και αγαπημένους.
Οι παγωμένες μπύρες και τα θαλασσινά γεμίζουν τα τραπέζια μας. Και να τα γέλια, να οι χαρές, να οι προπόσεις.

Η μίζερη καθημερινότητα μας, αλλάζει μορφή. Ο ήλιος ανεβάζει τη διάθεση μας.

Αλλά είναι γεγονός πως και οι καλοκαιρινές νύχτες έχουν μια δόση μαγείας.
Ένας νυχτερινός περίπατος με το αεράκι να σου δροσίζει το πρόσωπο, ένα ποτό δίπλα σε ένα παραθαλάσσιο μπαράκι με χαλαρή μουσική και η θέα των αστεριών στον ουρανό, αρκούν για να σε μεταφέρουν σε μία άλλη διάσταση.

Δε χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε πολύ χρήμα απαραίτητα για να περάσουμε καλά. Η ομορφιά βρίσκεται στα απλά και καθημερινά μικροπράγματα. Όλα όμως είναι συνάρτηση πρώτα της καλής μας διάθεσης και κατόπιν της παρέας που θα επιλέξουμε για να ζήσουμε τις στιγμές αυτές.

Ίσως ήρθε ο καιρός να πάψουμε πια να παραπονιόμαστε για τα πάντα και να βρίσκουμε κάτι αρνητικό σε όλα. (π.χ. το καλοκαίρι δεν αντέχεται η ζέστη, ναι αλλά και το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό.)

Τίποτα δεν είναι ολοκληρωτικά καλό ή κακό. Και τούτο έχει νόημα διότι χωρίς το ένα δεν μπορείς να εκτιμήσεις το άλλο. Σκεφτείτε, χωρίς το σκοτάδι, δεν μπορείς να αντιληφθείς το φως, έτσι και 
η ζωή. Μας προσφέρει πληθώρα επιλογών και εκδοχών θετικών και αρνητικών σε κάθε περίπτωση, και αφήνει εμάς να επιλέξουμε που θα εστιάσουμε.

Να θυμάστε πάντα πως η επιλογή είναι δικιά σας. 

Φροντίστε αυτό το καλοκαίρι, όπως και κάθε χρόνο να γεμίσετε μπαταρίες, να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, μα πάνω από όλα να διασκεδάσετε και να γελάσετε με τη ψυχή σας. Τίποτα δεν είναι πιο δυναμωτικό από αυτό.


Περιμένω να μου καταθέσετε και εσείς τις δικές σας καλοκαιρινές εμπειρίες.


⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!