Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές




Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές. Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για τις ίδιες καταστάσεις. Υπάρχουν εκείνοι που πεισματικά επιμένουν να αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως συναισθηματική δυσκολία και υπάρχουν και κείνοι οι οποίοι πελαγώνουν και τα παρατούν.



"Photo From Google"

Οι πρώτοι είναι άνθρωποι οι οποίοι, γνωρίζουν καλά τι θέλουν, ξέρουν τι αισθάνονται και δεν έχουν αμφιβολίες και ερωτηματικά ενώ ταυτόχρονα έχουν ως μότο τους το " ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό". 

Η δεύτερη κατηγορία είναι άνθρωποι με περισσότερες ανασφάλειες, μπερδεμένοι συναισθηματικά, πανικοβάλλονται ευκολότερα και θεωρούν πως ότι μας παιδεύει, είναι καλύτερο να το αφήνουμε.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν από τους δύο για αυτό που είναι, ούτε να πω ποιος είναι σωστός και λάθος. Ο καθένας πράττει αναλόγως με τα δικά του θέλω και πιστεύω. Είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που τον εκφράζει και τον κάνει να αισθάνεται ασφαλέστερα. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του.

Αν κάτι πρέπει να έχουμε όλοι στο νου μας, πριν αποφασίσουμε το οτιδήποτε, αυτό είναι πως η ζωή μας δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, όσο κι αν δεν μας αρέσει. Άρα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα βρεθούμε πολλές φορές σε καταστάσεις που το μόνο που θα θέλουμε να κάνουμε θα είναι να τρέξουμε όσο πιο μακριά γίνεται. 

Όμως, θα τρέξουμε προς τα που; Υπάρχει, άραγε, όντως κάποιο μέρος το οποίο να είναι τόσο ασφαλές και οχυρωμένο, μακριά από οποιοδήποτε κακοτοπιά;

Αν ναι, όλα καλά. Αν όχι, όμως, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξουμε περιπλανώμενοι από εδώ και από κει, μπαίνοντας όλο και σε πιο επικίνδυνα νερά, χωρίς κανένα σταθερό σύμμαχο στην ζωή μας, γιατί όσοι πέρασαν από αυτήν τους εγκαταλείψαμε σε προηγούμενη φάση δυσκολίας. 

Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ, επομένως, πως στην ζωή σας δε θα δυσκολευτείτε, αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ, όμως, είναι πως αν είστε υπομονετικοί, έχετε θέληση και πείσμα, θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε δυσκολία σας επιφέρει η μοίρα δημιουργώντας σταθερούς και μόνιμους συμμάχους που θα είναι εκεί για εσάς και μόνο εσάς. 

⧫Chrysa Leimoni⧫



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!