Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες


Η αναζήτηση του έτερου μας ήμισυ δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό γιατί οι απαιτήσεις μας έχουν πλέον χτυπήσει κόκκινο.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος προκειμένου να γίνει το ταίρι μας είναι αμέτρητες και πολλές φορές ουτοπικές.


"Photo From Google"

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι ότι ο καθένας από μας βγάζει μια λίστα με τα προσόντα που επιθυμεί να έχει ο άλλος επικεντρώνοντας τη λίστα αυτή μόνο σε προτερήματα και θετικά χαρακτηριστικά αγνοώντας εντελώς το γεγονός πως δεν είναι φυσιολογικό ένα άτομο να μην έχει ούτε ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, ούτε ένα ελάττωμα.

Κάτι άλλο που επίσης ξεχνάμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πως και μεις οι ίδιοι, στην τελική, δεν αποτελούμαστε αποκλειστικά και μόνο από θετικά χαρακτηριστικά, δεν είμαστε οι τέλειοι, γαμάτοι τύποι που όμοιοι τους δεν υπάρχουν. 

Όσο και αν έχουμε αυτή τη ψευδαίσθηση μερικές φορές, η αλήθεια είναι ότι όπως και μεις έτσι και οι άλλοι είμαστε ανθρώπινα όντα με θετικά και αρνητικά, με καλές και άσχημες πτυχές, με ωραίες και εκνευριστικές φάσεις. 

Εκεί είναι που έγκειται και η όλη γοητεία μας. 
Το τέλειο εκτός από ανύπαρκτο είναι και άκρως βαρετό. Δεν επιδέχεται καμία αλλαγή, καμία εξέλιξη, καμία προοπτική. Είναι στάσιμο, γνώριμο, και μη ελκυστικό.

Αντιθέτως, ένας άνθρωπος γεμάτος όρεξη για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση είναι άκρως γοητευτικός και ερωτεύσιμος.

Δεν είναι η τελειότητα το ζητούμενο αλλά η εξέλιξη. Αυτή είναι που μας συναρπάσει. Όταν δε η εξέλιξη αυτή αποτελεί κοινό στόχο και επιδίωξη και των δύο ανθρώπων, τότε μπορούν να γίνουν μεγαλουργήματα. 

Στα αλήθεια, πόσο ωραίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνονται συνεχώς, είναι επίμονοι, πεισματάρηδες με την καλή έννοια, δεν επαναπαύονται και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο;

Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μην είναι πολλοί, ίσως όμως αυτό συμβαίνει γιατί εμείς οι ίδιοι καταστρατηγούμε κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες με το να κόβουμε τα φτερά των άλλων, των διαφορετικών, απλώς και μόνο γιατί δεν ταιριάζουν στη λίστα μας. 

Απλώς και μόνο επειδή επικεντρωνόμαστε στα ένα, δύο αρνητικά και αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα δέκα θετικά. 

Απλώς και μόνο επειδή αρνούμαστε να βγούμε από το αρχικό πλάνο που είχαμε στο δικό μας μυαλό, μη δίνοντας ευκαιρίες σε ανθρώπους που πραγματικά τις αξίζουν, ακολουθώντας λάθος ανθρώπους που μόνο φαινομενικά και επιφανειακά έχουν " αυτό το κάτι που θελώ" και χάνοντας ευκαιρίες πραγματικής αυτοβελτίωσης τόσο προσωπικής όσο και των άλλων.

Μη ξεχνάτε εμείς διαμορφώνουμε τους εαυτούς μας και τις καταστάσεις. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του σαν από μηχανής Θεός, τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το έχεις δουλέψει και επεξεργαστεί και τίποτα δεν έχει καλύτερο και ομορφότερο αποτέλεσμα από τη σύνθεση που μπορούν να φτιάξουν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά και θέλουν να εξελιχθούν στον ίδιο βαθμό.

⧫Chrysa Leimoni⧫

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!