Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Μικρά Μυστικά"


 Γιατί υπάρχουν άτομα που κατορθώνουν να παραμείνουν μαζί μία ολόκληρη ζωή ενώ άλλα επιδίδονται μόνο σε εφήμερες σχέσεις; Είναι μήπως κάποιο είδος επιλογής ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές ή είναι κάτι περισσότερο σύνθετο και πολύπλοκο; Υπάρχουν, άραγε μικρά μυστικά για μία επιτυχημένη σχέση;

Στα μάτια μου, μια επιτυχημένη σχέση είναι συνάρτηση μιας πληθώρας παραγόντων που τυγχάνει να συμπίπτουν δίνοντας την αίσθηση ενός εναρμονισμένου αποτελέσματος. Ίσως τελικά δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σύντροφοι, ίσως δεν είναι οι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο άτομο, τη συγκεκριμένη στιγμή.


"Photo From Google"
Έτσι για να είναι πετυχημένος ένας ανθρώπινος συνδυασμός, πέρα από την ερωτική έλξη που θα προκαλέσει ο ένας στον άλλον, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και φυσικά απαραίτητη, θα πρέπει τα δύο αυτά άτομα να βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης και να θέλουν τα ίδια πράγματα ώστε να μπορέσουν να θέσουν κοινούς στόχους στην πορεία της ζωής τους.

Ο έρωτας είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος. Όσοι μάλιστα, είχαν την τύχη να ζήσουν έστω και μία φορά έναν δυνατό έρωτα στην ζωή τους, είναι πραγματικά ευλογημένοι. Είναι γεγονός πως ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη των πάντων. Κάνει τους ανθρώπους πιο αισιόδοξους, πιο φωτεινούς, πιο χαρούμενους, πιο δυνατούς. Αλίμονο σε αυτόν που θα φύγει από αυτή τη ζωή δίχως να ερωτευτεί έστω και μία φορά.

Όμως, η σχέση είναι κάτι πιο σύνθετο. Η αφετηρία της είναι το βέλος του θεού Έρωτα, η πορεία όμως που θα χαράξει βασίζεται πάνω σε μερικές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά. Μιλάω για τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε ο ένας στον άλλον, την ειλικρίνεια που βάζει τα θεμέλια για την εμπιστοσύνη ανάμεσα μας, το θαυμασμό για το πρόσωπο που έχουμε απέναντι μας.

"Ιδανική σχέση" είναι αυτή μέσα στην οποία βοηθιόμαστε ώστε να γίνουμε καλύτεροι, να προοδεύσουμε, να πάμε ένα βήμα μπροστά έχοντας την θερμή υποστήριξη του άλλου, είναι αυτή όπου τα όνειρα και οι επιθυμίες μας για το μέλλον συμπίπτουν, είναι αυτή όπου υπάρχει αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα και νοιάξιμο για το "εμείς" και όχι για το εγώ"

Σίγουρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να πάρει χρόνο. Μπορεί να υπάρξουν στο δρόμο σας αρκετοί αποτυχημένοι συνδυασμοί. Να θυμάστε όμως πως όλοι αυτοί δεν είναι τίποτα παραπάνω από λανθασμένους συνδυασμούς. Εσείς συνεχίστε να ψάχνετε το σωστό κομμάτι του παζλ που περιμένει για να σας συμπληρώσει και βρίσκεται κάπου εκεί έξω έτοιμο να το ανακαλύψετε.


Θα χαρώ πολύ να μου καταθέσετε τα δικά σας μικρά μυστικά για μία "επιτυχημένη σχέση" όπως την ορίζετε εσείς, αφήνοντάς μου ένα σχόλιο.

⧫Chrysa Leimoni⧫

6 σχόλια:

  1. Επιτυχημένη είναι η σχέση εκείνη στην οποία υπάρχει κατανόηση,ελευθερία επιλογών και κινήσεων.Με άλλα λόγια η σχέση εκείνη που έχει κοινή αφετηρία και για τους δύο και κοινό τέρμα,άσχετα αν στο ενδιάμεσο ο καθένας κάνει και τα δικά του προσωπικά βήματα,έχοντας όμως πάντα στο μυαλό του και την πορεία του /της συντρόφου του.Γιατί ιδανική σχέση χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις και αλληλοκατανόηση δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατανόηση αποτελεί αδιαμφισβήτητα θεμέλιο παράγοντα για μία σχέση! Φυσικά και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, το παν είναι να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ του ζευγαριού και αμοιβαίος σεβασμός.

    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/17, 1:49 μ.μ.

    To μυστικό για μια πετυχημένη σχέση- αν υπάρχει τέτοια- είναι να μην θεωρήσεις τον άνθρωπό σου δεδομένο ούτε για μια στιγμή. Να ζεις την κάθε μέρα σας σαν να είναι η πρώτη, να εξερευνάς τον άλλο στην κάθε στιγμή σας και να είναι κάθε κοινή σας εμπειρία, από την πιο μικρή εως την πιο μεγάλη, ο λόγος που θα χαμογελάς τη νυχτα... Να μη φοβάσαι να ξετυλίγεις τον εαυτό σου στον άλλο...δεν θέλει τσιγκουνιές ο έρωτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστά το να μη θεωρήσεις τον αλλον δεδομένο ειναι το πιο δύσκολο κομμάτι λογω της ρουτίνας κ της συνήθειας που εμπεριέχει μία μακροχρόνια σχεση..ωστοσο θα συμφωνήσω πως ειναι το "κλειδί" ωστε να πανε καλα τα πράγματα!! Ακομη η οικειότητα που έχεις με τον αλλον που σου επιτρέπει να ξεδιπλωσεις τον εαυτο σου χωρις φοβο κ αναστολές είναι πραγματικά ευχής δώρο αν καταφέρεις να την εχεις στη σχέση σου!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!!! 😊😊

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα Χρύσα μου με όσα έγραψες πολύ εμπεριστατωμένα!
    (βρίσκομαι στα 8 χρόνια ισορροπημένης σχέσης και παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που έχουμε περάσει σε επαγγελματικούς-οικονομικούς και παράγοντες υγείας, δεν χάσαμε ούτε την μαγεία, ούτε τον έρωτα, ούτε τον σεβασμό και την βαθιά αγάπη.)
    Το μόνο που θα συμπλήρωνα είναι το κλισέ "το άλλο μου μισό" ένα λάθος που διαιωνίζεται.. Τι προτιμάς, έναν άνθρωπο που θα σεβαστεί και θα αγαπήσει την ολοκληρωμένη σου προσωπικότητα ή να είστε δύο "μισοί" με παθογένειες που καλύπτουν ο ένας τα κενά του άλλου μέσα από μια ψυχοφθόρα διαδικασία;

    Καλό σαββατοκύριακο σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Κατερίνα, εννοείται πως προσωπικά θα επέλεγα εκείνον ο οποίος θα σεβόταν την ολοκληρωμένη μου προσωπικότητα.

      Σχετικά με το συγκεκριμένο κλισέ, εγώ το έχω στο μυαλό μου μόνο με την έννοια ότι μέσα σε μία σχέση είναι δυνατόν να μάθεις από τη διαφορετικότητα του άλλου προσώπου καλλιεργώντας πτυχές σου που ίσως δεν τους είχες δώσει και τόση σημασία.

      Επιπλέον, κάπου εδώ εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω και το άλλο κλισέ πως "τα ετερώνυμα έλκονται". Θεωρώ πως ενδεχομένως υπάρχει μία δόση αλήθειας σε αυτή τη φράση ωστόσο εγώ θα συμπληρώσω ότι " έλκονται αλλά δύσκολα στεριώνουν". Νομίζω πως τα κοινά είναι αυτά που σε φέρνουν κοντά με τον άλλον και βοηθούν τη σχέση να κρατηθεί ζωντανή. Ατομικές διαφορές έχουμε όλοι, όμως σε μία σχέση πρέπει να χαράζεις κοινή πορεία.

      Καλή σου μέρα Κατερίνα μου! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή

Stay Tuned

 photo sunsetfacebook_zpsb37eb33f.png  photo sunsettwitter_zps4f1cb7d3.png  photo sunsetinstagram_zpsb21f3486.png  photo sunsetyoutube_zpsd9eeb186.png
Follow

Τα αγαπημένα σας!